Sivas Davasıyla İlgili Basın Açıklaması

Sivas olayına ilişkin davanın zaman aşımına uğrama
 Adıyaman Demokrasi Parkı önünde toplanan Alevi Kültür Derneği, Hacı Bektaş-ıVeli Anadolu Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri zaman aşımına tepki gösterdi.
 Alevi dernekleri adına basın açıklamasını yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mahmut Yapıcı, "19 yıldır devam eden 'Madımak Katliamı Davası' ne yazık ki zaman aşımına uğratıldı. Katliamın kendisi bir insanlık suçu, insanlık ayıbı iken davanın zaman aşımına uğratılması başlı başına bir insanlık suçu ve insanlık ayıbıdır.
 Bu dava başından belliydi. Anakara'dan duyulan ve çığlıklara ve yanık insan kokusuna rağmen yardım ve takviye gönderilmedi.
Onların failleri nedense bir türlü bulunamadı. Başka ülkelerde ki her olaya karışan ve devlet adamlarına akıl veren, hükümet ve başbakan, kendi ülkesindeki katliamları ve insanlık suçlarını göremeyecek kadar kibirli ve iktidar körü olmuştur" dedi.

• Facebook Yorumları 0